Vanjska igraonica

Boravkom na otvorenom jačamo prirodni imunitet djeteta. Izlaganje svježem zraku ima pozitivan utjecaj na cjelokupni psihofizički razvoj djeteta.
Igrajući se na otvorenom djeca pokazuju svoju prirodnu radoznalost i radost, razvijaju se vještine na svim razvojnim područjima i zadovoljava potreba za kretanjem. Vrijeme je bitan faktor jer pruža djetetu iskustvo boravka na zraku u svim godišnjim dobima. Boravak na zraku djeluje blagotvorno na zdravlje djeteta. Kretanjem i trčanjem ubrzava se disanje, strujanje zraka je brže te se tako „čiste“ dišni putevi. Također povoljno djeluje na razvoj velikih mišićnih skupina, krvotok i živčani sustav, te na socijalizaciju djece i na stvaranje pozitivne slike o sebi. Boravak na svježem zraku potiče usvajanje pozitivnih stavova prema sportu i kretanju te općenito prema zdravom načinu života već od najranije dobi. Izlaganje suncu podiže raspoloženje i potiče proizvodnju vitamina D. Pomaže se resorpcija tvari koje su potrebne za iskorištavanje kalcija i fosfora koji su važni elementi u izgradnji kostiju i zubi.

U našem vrtiću je jako bitan zdravi način života, između ostalog i boravak djece vani. Budući da nam vremenski uvjeti to otežavaju, kao što su kiša, vjetar ili jako sunce, uz novčanu potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK napravili smo vanjsku igraonicu, gdje će djeca imati mogućnost više vremena proWhatsApp_Slika_2024-04-10_u_11.09.45_1c8afd12.jpgWhatsApp_Slika_2024-04-10_u_11.09.46_0b9fe5da.jpgWhatsApp_Slika_2024-04-10_u_11.09.46_bc2d6da9.jpgvoditi vani.

Vanjska igraonica

Vanjska igraonica Boravkom na otvorenom jačamo prirodni imunitet djeteta. Izlaganje svježem zraku...

"Što sve mogu moji prsti"

"Što sve mogu moji prsti" Kroz mjesečnu temu "Što sve mogu moji prsti" fokusirali smo se na...

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu    

logo

O nama

Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje je javna predškolska odgojno – obrazovna ustanova u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, njega, zdravstvena zaštita, prehrana i skrb o djeci od 3 godine do polaska u osnovnu školu....

KONTAKT

JU Dječji vrtić Zvončić

Kralja Tomislava bb.

Gornji Vakuf- Uskoplje

Bosna i Hercegovina

+387 30 494-750

E-mail

djvrticzvoncicgvu@gmail.com

JU Dječji vrtić Zvončić - 2021 sva prava pridržana Design and development logo